Onze bewoners

Onze bewoners elke dag efficiënt en in één keer goed van dienst zijn, dat is thuis geven. We willen ons werk elke dag iets beter doen. Tevreden bewoners: daar werken we met elkaar iedere dag aan. We kijken positief terug als het gaat om tevreden bewoners. Onze klanttevredenheid steeg ten opzichte van een jaar eerder. De nauwe samenwerking met huurdersorganisaties helpt daar ook positief aan mee.

Huurdersalliantie: Johanna van Mun aan het woord

De Koepel Grave en de Koepel Mooiland Allen Samen (KMAS) waren nét samengevoegd tot de Huurdersalliantie, toen het coronavirus de wereld op z’n kop zette. Hoe heeft de Huurdersalliantie het afgelopen jaar ervaren? Johanna van Mun, van de Huurdersalliantie, vertelt over de adviezen en beslissingen van het afgelopen jaar en over de grote stappen en ontwikkelingen die zij merkt in de samenwerking tussen Mooiland en de Huurdersalliantie.

Mooiland Kletslijn

Kort na de start van de lockdown in maart openden we de Kletslijn. Door de maatregelen rondom het coronavirus bleef iedereen zoveel mogelijk thuis en moesten bezoekjes aan opa's en oma's worden uitgesteld. Geïsoleerd leven raakt ons allemaal, maar bij een grote groep mensen kan het eenzaamheid veroorzaken. Onze medewerkers nemen telefonisch contact op met huurders die behoefte hebben aan sociale contacten.

Bewoner aan het woord: Meneer en mevrouw Toonen

“Als je me 30 jaar geleden vroeg of ik hier wegwilde, dan had ik ja gezegd. Nu wil ik hier écht niet meer weg”, zegt meneer Toonen. Al 52 jaar wonen meneer en mevrouw Toonen in de wijk de Valuwe in Cuijk. Het echtpaar heeft de wijk weer helemaal zien opbloeien. “Het is zo’n fijne, nieuwe buurt geworden.”

Bewoner aan het woord: Meneer van der Heijden

“Mensen schatten me vaak tussen de 70 en 75 jaar”, vertelt meneer van der Heijden. Je zou het niet zeggen, maar met zijn 88 jaar is meneer van der Heijden de oudste bewoner uit de straat in Heesch, waarin hij woont. “Hij hoort bij het straatbeeld”, zegt zijn buurman. Iedereen uit de straat kent hem en maakt een praatje met hem. Dat is vooral in deze Coronatijd erg prettig. “Toch wel 4 of 5 mensen die aanboden boodschappen voor me te doen”, vertelt meneer van der Heijden.