Betaalbaarheid en beschikbaarheid

Mooiland geeft thuis door te werken aan betaalbare woonlasten voor bewoners en door voldoende geschikte en betaalbare sociale huurwoningen aan te bieden aan mensen uit de inkomensdoelgroep.

Passende oplossingen bij huurachterstanden

Het is voor bewoners soms lastig om de huur te betalen. Om huurachterstanden zo veel mogelijk te voorkomen nemen we al snel persoonlijke contact op met de bewoner. Samen zoeken we dan naar een passende oplossing. In dit filmpje leggen we uit wat we daarmee bedoelen.

Nieuwbouw

Mooiland heeft in 2019 in totaal 81 nieuwe huurwoningen opgeleverd. Het gaat dan om de De Valuwe fase 4 in Cuijk, het Maaslandblok in Mill, het Laar in Nistelrode en Steenstraat-Zuid in Boxmeer.

Nieuwbouw Cuijk

In De Valuwe realiseerden we fase 4 van de revitalisering. We hebben 90 huurwoningen en 17 garages gesloopt. Deze maakten plaats voor de bouw van 41 verschillende sociale huurwoningen.

Nieuwbouw Mill

Mooiland realiseerde het Maaslandblok in Mill. In november ontvingen de nieuwe huurders van de 12 nieuwbouwappartementen hun sleutels.

Nieuwbouw Nistelrode

In Nistelrode realiseerden we het appartementencomplex Laar met 16 appartementen. In september was de sleuteloverdracht met nieuwe bewoners.

Nieuwbouw Boxmeer

In maart ontvingen de bewoners van 12 nieuwbouwappartementen hun sleutel. Het appartementencomplex ligt aan de Metworstlaan, op loopafstand van het centrum van Boxmeer.