Zichtbaar in de buurt

Wij zorgen graag samen met bewoners voor prettig wonen in schone, veilige en leefbare buurten. Wij stimuleren ideeën van bewoners en bewonersinitiatieven. Samen steken we onze handen uit de mouwen. Zo werken we aan een buurt waar het prettig wonen is. Met behulp van ons HRM-beleid stimuleert Mooiland medewerkers actief om mee te doen aan jaarlijkse evenementen in de wijken.

Wat bedoelen we met prettig wonen?

Wij zijn zichtbaar in de buurt en willen graag weten wat er speelt. Met onze Jouw buur(t)bus gaan we regelmatig op pad en sluiten we aan bij de behoeftes van de bewoners. We halen ideeën op en helpen bewoners om deze uit te voeren. In dit filmpje laten we dat zien.

Mooiland on tour

In 2019 ging Mooiland on tour! Enthousiaste medewerkers tourden met de Jouw buur(t)bus van wijk naar wijk, om vragen van bewoners te beantwoorden. In het huidige digitale tijdperk kan het voor een (oudere) huurder verlossend zijn om face-to-face advies te krijgen en informatie te vragen.

Ideeënhuis Gennep

Het ideeënhuis is een mooi voorbeeld van een manier hoe wij leefbaarheid in een buurt aanpakken. Samen met bewoners en andere organisaties werken we aan meer veiligheid en prettig wonen.

Bekijk hier de film

Handen uit de mouwen

Tijdens NLdoet en de Nationale Opschoondag, steken medewerkers van Mooiland samen met bewoners en vrijwilligers de handen uit de mouwen! Ook zo geven wij thuis.

Bekijk hier de film

Duurzaam ontmoeten

Samen met gemeente Oss en Waterschap Aa en Maas bezochten we verschillende kernen van Oss met het initiatief ‘Duurzaam Ontmoeten’. Inwoners van verschillende wijken dachten samen met ons na over hoe hun wijk groener kon worden.